De voorzitter opent de zitting op 16/12/2024 om 19:00.
Het Bisdom Brugge diende een aanvraag in tot de afschaffing van de parochie Heilige Pastoor van Ars en dit toe te voegen tot de parochie Sint-Martinus en daarnaast ook de gebiedswijziging voor een deel van de erkende lokale geloofsgemeenschap Heilige Pastoor van Ars te Koekelare (gelegen op het grondgebied van de Stad Diksmuide) met de lokale geloofsgemeenschap Sint-Niklaas (Leke) te Diksmuide. Vanuit het Agentschap Binnenlands Bestuur wordt aan de gemeenteraad gevraagd om advies te bezorgen overeenkomstig artikel 32 en 39 van het Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021.
Op 06.11.2024 ontving de Vlaamse Minister van Binnenland, Steden- en Plattelandsbeleid, Samenleven, Integratie en Inburgering, Bestuurszaken, Sociale Economie en Zeevisserij de aanvraag van het Bisdom Brugge tot de afschaffing van de parochie Heilige Pastoor van Ars en dit toe te voegen tot de parochie Sint-Martinus en daarnaast ook de gebiedswijziging voor een deel van de erkende lokale geloofsgemeenschap Heilige Pastoor van Ars te Koekelare (gelegen op het grondgebied van de Stad Diksmuide) met de lokale geloofsgemeenschap Sint-Niklaas (Leke) te Diksmuide.
Het schrijven van het Bisdom Brugge kan in bijlage teruggevonden worden. Hierin wordt het volgende voorgesteld met ingang van 31.12.2024:
Aan de gemeenteraad wordt verzocht om binnen de vier maanden na de kennisgeving een advies te bezorgen overeenkomstig artikel 32 en 39 van het Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021.
Briefwisseling Agentschap Binnenlands Bestuur inzake aanvraag tot gebiedswijziging.
Aanvraagdossier Bisdom Brugge inzake opheffing parochie Heilige Pastoor van Ars te Koekelare.
Erkenningsdecreet Lokale Geloofsgemeenschappen van 22 oktober 2021.
Art. 1.
De gemeente geeft een gunstig advies over de samenvoeging en de gebiedswijziging van de lokale geloofsgemeenschap Heilige Pastoor van Ars.
Kennisname besluit van de gouverneur tot goedkeuring van de jaarrekening over het financiële boekjaar 2023 van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van Koekelare hebben op 25 juni 2024 de jaarrekening 2023 vastgesteld met de volgende saldi:
De jaarrekening werd gepubliceerd op de webtoepassing van de gemeente. Het gemeentebestuur bracht de toezichthoudende overheid op de hoogte van deze publicatie op 27 juni 2024 en bezorgde de digitale rapportering op 27 juni 2024.
De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen keurde bij besluit d.d. 30.10.2024 de jaarrekening over het financiële boekjaar 2023 van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van Koekelare goed, met volgende verantwoording: "Uit het onderzoek van de jaarrekening blijkt niet dat ze onjuist of onvolledig is of dat ze geen waar en getrouw beeld geeft van de financiële toestand."
In overeenstemming met artikel 332, §1, derde lid van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, dient bovengenoemd besluit ter kennisname gebracht worden op de eerstvolgende gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Besluit van de gouverneur d.d. 30.10.2024 tot goedkeuring van de jaarrekening over het financiële boekjaar 2023 van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
Zendbrief van de gouverneur d.d. 30.10.2024 tot goedkeuring van de jaarrekening over het financiële boekjaar 2023 van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur en in het bijzonder de artikelen 260 tot en met 262 en artikel 332, §1, derde lid.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen, en in het bijzonder de artikelen 17 tot en met 26.
Het ministerieel besluit van 26 juni 2018 tot vaststellen van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale en provinciale besturen, en in het bijzonder de artikelen 2 tot en met 4.
Art. 1.
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de gouverneur d.d. 30.10.2024 tot goedkeuring van de jaarrekening over het financiële boekjaar 2023 van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.
De retributie voor het gebruik van het Diftar recyclagepark wordt jaarlijks geactualiseerd. Aan de gemeenteraad wordt de retributie voor het gebruik van het Diftar recyclagepark met ingang van 01.01.2025 tot en met 31.12.2025 ter goedkeuring voorgelegd.
Er bestaat een uitgebreide productenverantwoordelijkheid voor volgende afvalstoffen, zoals gedefinieerd in Vlarema: drukwerkafval, afgedankte batterijen en accu's, oude en vervallen geneesmiddelen, afvalbanden, afgedankte elektrische en elektronischa apparatuur (AEEA), gebruikte dierlijke en plantaardige vetten en oliën van huishoudelijke oorsprong, afgewerkte olie, afgedankte voertuigen, afgedankte fotovoltaïsche zonnepanelen,...
Bij de invulling van de aanvaardingsplichten wordt er gestreefd naar een internalisering van de afvalkost.
Er bestaat een terugnameplicht voor het huishoudelijk verpakkingsafval. Minstens papier en karton, hol glas en plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD-afval) moeten selectief worden ingezameld.
Papier en karton, hol glas, PMD-afval, bouw- en sloopafval, gebonden asbesthoudend bouw- en sloopafval, textiel en lederwaren, oude metalen, tuinafval, houtafval, afgedankt elektrische en elektronische apparaten, KGA, grofvuil, en andere afvalstoffen worden selectief ingezameld op het recyclagepark.
KGA wordt selectief verzameld op het recyclagepark.
Brandbaar grofvuil wordt selectief verzameld op het recyclagepark.
Het recyclagepark wordt opengesteld voor zowel huishoudelijke afvalstoffen als voor met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen.
De door of op vraag van de gemeente ingezamelde huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen worden in opdracht van de gemeente gerecycleerd, nuttig toegepast of verwijderd.
De kosten van inzameling, hergebruik, recyclage, nuttige toepassing en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen wegen zwaar door op de financiën.
De gemeentelijke inkomsten en uitgaven dienen in evenwicht te zijn.
De kosten van inzameling, hergebruik, recyclage, nuttige toepassing en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen worden verhaald op de aanbieders via een gedifferentieerd retributiereglement.
De invoering van een gedifferentieerde contantbelasting laat de gemeente toe om het principe "de vervuiler betaalt" toe te passen, waarbij prioriteit verleend wordt aan afvalvoorkoming, slechts in tweede instantie aan hergebruik en tenslotte recyclage van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen wordt gestimuleerd.
Er wordt gestreefd om het retributiereglement op het hergebruik, de recyclage, de nuttige toepassing en de verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen in de gemeenten zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen.
Op het recyclagepark worden ook afvalzakken, compostvaten, compostbakken, hun onderdelen en hun toebehoren verkocht.
retributielijst 2025
De grondwet, inzonderheid artikel 170 §4.
De wet van 19 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.
Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.
Het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen.
Het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 16 september 2016 tot vaststelling van het uitvoeringsplan voor het het huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval.
Het gemeentelijk politiereglement betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen goedgekeurd door de gemeenteraad op 29.03.2004.
Art. 1.
Vanaf 01.01.2025 t.e.m. 31.12.2025 wordt voor particulieren en badgegebruikers de retributie prijslijst 2025, zoals in bijlage bijgevoegd, gevestigd op het gebruik van het recyclagepark voor het leveren van afvalstoffen, voor de aankoop van afvalzakken, aanschaf van compostvaten, compostbakken, hun onderdelen en hun toebehoren.
Bij het afleveren van afvalstoffen wordt een onderscheid gemaakt tussen afvalstoffen die steeds gratis zijn en afvalstoffen waarop met of zonder vrijstelling een retributie wordt geheven voor de verwerking ervan.
Art. 2.
Er geldt een vrijstelling, voor de aanvoer van afvalstoffen uit de oranje groep, ten belope van 1.000 kg/gezin/jaar. Eens de vrijstelling is opgebruikt kan er nog eens 1000 kg/gezin/jaar aangebracht worden tegen een basistarief van 25 €/ton. Eens dit is opgebruikt dienen de aangevoerde afvalstoffen betaald te worden aan de tariefprijs, zoals vastgelegd in art.1.
De vrijstelling is enkel van toepassing voor bepaalde categorieën :
 Reglementair ingeschreven inwoners uit de gemeente
 Reglementair ingeschreven vreemdelingen
 Derden die aanvoeren voor een producent die inwoner is in de gemeente (vrijstelling in functie van saldo van producent)
 Nabestaanden overledenen (vrijstelling in functie van saldo overledene)
 Jeugdverenigingen met vast lokaal
De vrijstelling geldt niet voor :
 Toekomstige inwoners zoals (ver)bouwers, aankopers van een huis, huurders
 Eigenaars terreinen, niet in de gemeente wonend
 Eigenaars/bewoners 2de verblijven
 Zelfstandigen, KMO’s
Art. 3.
De vrijstelling geldt per gezin. De leden van het gezin zijn de natuurlijke personen die een zelfde referentiepersoon hebben in het rijksregister.
Art. 4.
De vrijstelling geldt voor het lopende kalenderjaar en kan niet worden overgedragen naar het volgende jaar.
Art. 5.
Bij wijziging van de gezinssamenstelling blijft de vrijstelling toegewezen aan de referentiepersoon. Nieuwe referentiepersonen krijgen een vrijstelling pro rata het resterende jaar (naar boven afgerond op twaalfden)
Art. 6.
Bij elke weegcyclus wordt er een minimum netto-gewicht van 5 kg in rekening gebracht.
Art. 7. De afvalstoffen worden gewogen op een geijkte weegbrug, waarvan het weegresultaat niet kan worden betwist. De weegbrug heeft een nauwkeurigheid van 5 kg voor het weegbereik tot 15.000 kg en 10 kg voor het weegbereik van 15.000 kg tot 30.000 kg.
Art. 8. Bij het overschrijden van de tweede vrijstelling wordt de aanvoer volledig verrekend aan het basistarief.
Art. 9. Het bedrag wordt ter plaatse betaald aan de betaalzuil. Dit kan met bancontact of met munten (vanaf 5 eurocent). De betaalautomaat geeft geen geld terug. Het saldo wordt bijgehouden op rekening van de aanvoerder. Bij een volgende betaling wordt het saldo in mindering gebracht.
Art. 10. De gemeente betaalt het saldo op eenvoudig verzoek terug ingeval de referentiepersoon niet langer ingeschreven is in de gemeente.
Art. 11. In het geval dat de bezoeker in de onmogelijkheid verkeert onmiddellijk te betalen, wordt de toegang tot het park ontzegd aan de leden van het gezin van de desbetreffende bezoeker tot na ontvangst van de betaling. Het openstaand saldo dient vereffend te worden aan de betaalzuil binnen de 14 kalenderdagen. Bij niet betaling binnen 1 maand volgt er een aanmaning. Na 2 maanden volgt een 2de aanmaning. Indien nog niet betaald wordt start de gemeente de administratieve invordering.
Art. 12. Bij overlijden van een referentiepersoon, hebben de nabestaanden recht om tot 90 dagen na het overlijden het recyclagepark te gebruiken, en dit met overname van de eventuele vrijstellingen en saldo’s.
Art. 13. De badge kost 10 €.
Art. 14. Indien door een defect aan de DIFTAR-toestellen de weging of betaling niet kan afgewerkt worden, zal in de mate van het mogelijke de schuld worden bijgehouden zodat het bij een volgend bezoek kan verrekend worden. Indien de schuld niet kan bepaald worden, worden de betrokken bezoekers vrijgesteld van betaling.
Voor de aanvoerders van vergelijkbaar bedrijfsafval zal de parkwachter een zo goed mogelijke schatting maken van de gewichten, zodat deze nog kunnen verrekend worden.
Art. 15. Bij defecten aan de DIFTAR-toestellen waarbij de weeggegevens niet meer correct kunnen geregistreerd worden wordt geen verdere aanvoer van vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen meer toegelaten.
Art. 16. Het retributiereglement 2024 voor het gebruik van het diftar recyclagepark d.d. 18.12.2023 wordt opgeheven en vervangen door onderhavig reglement vanaf 01.01.2025.
In de begroting 2025 van de Politiezone Polder staat voor de gemeente Koekelare een gewone dotatie van € 770.683,00 ingeschreven. Deze gewone dotatie 2025 aan de Politiezone Polder wordt voorgelegd ter goedkeuring aan de gemeenteraad.
De politiebegroting 2025 werd door de politieraad goedgekeurd op 14 november 2024. Deze begroting kan in bijlage teruggevonden worden.
Bij de opmaak van de politiebegroting 2025 werd rekening gehouden met de verdeelsleutel zoals bepaald in het koninklijk besluit van 16 november 2001 houdende de nadere regels inzake de berekening en de verdeling van de gemeentelijke dotaties in de schoot van een meergemeente politiezone.
Op de politiebegroting 2025 staat een gewone dotatie van € 770.683,00 voor de gemeente Koekelare ingeschreven.
Politiebegroting 2025.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.
Het bestuursdecreet van 7 december 2018.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.
De wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst gestructureerd op twee niveaus.
Het koninklijk besluit van 16 november 2001 houdende de regels inzake de berekening en de verdeling van de gemeentelijke dotaties in de schoot van een meergemeente politiezone.
Art. 1.
De gemeenteraad beslist om de dotatie van de gemeente Koekelare aan de politiezone Polder zoals ingeschreven in de politiebegroting 2025, zijnde een gewone dotatie van € 770.683,00 goed te keuren en aan de politiezone Polder toe te kennen.
Art. 2.
Dit besluit wordt overgemaakt aan de politiezone Polder en de gouverneur.
Langs de Leegtestraat werd een verkaveling gerealiseerd. In de verkaveling werd opgenomen dat er een strook grond voorzien is om af te staan als openbaar domein. Dit stukje grond wordt kosteloos overgedragen.
Langs de Leegtestraat werd een verkaveling goedgekeurd waardoor er één bijkomend perceel bouwgrond gecreëerd werd.
In deze verkaveling werd opgenomen dat er een strook grond van 126 m² afgestaan wordt als openbaar domein. Deze strook werd aangelegd in betonstraatstenen en wordt gebruikt als voetpad en oprit.
Een deel van volgend perceel wordt kosteloos overgedragen : Koekelare 1e Afdeling, Sectie A, nr. 627B.
Dit perceel is volgens recent kadastraal uittreksel gekend als Koekelare 1e Afdeling, Sectie A, nr. 627K.
Het goed is opgemeten en staat afgebeeld op het opmetingsplan opgemaakt door landmeter Johan D'Haene op 22 maart 2023.
Er werd een ontwerp van akte voor de kosteloze overdracht van dit perceelsdeel naar het openbaar domein opgemaakt door notaris Emmanuelle Van Hamme, Kortrijksesteenweg 1147, 9051 Gent.
De ontwerpakte voor de kosteloze grondafstand.
Het opmetingsplan.
De vigerende bepalingen van het gemeentedecreet.
Art. 1.
De ontwerpakte voor de kosteloze overdracht van 126 m² grond gelegen Leegtestraat (deel van Koekelare 1e Afdeling, Sectie A, nr. 627B, en volgens recent kadastraal uittreksel Sectie A, nr. 627K) naar het openbaar domein, wordt goedgekeurd.
Art. 2.
De burgemeester en de algemeen directeur worden gemachtigd om namens de gemeenteraad alle stukken en akten te ondertekenen.
Art. 3.
Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan het kantoor van notaris Emmanuelle Van Hamme, Kortrijksesteenweg 1147, 9051 Gent.
N.a.v. de geplande wegen- en rioleringswerken in de Veldstraat wordt een rooilijnplan opgemaakt. De nieuwe rooilijn moet na de voorlopige vaststelling en het openbaar onderzoek definitief vastgesteld worden door de gemeenteraad.
In samenwerking met Aquafin en Fluvius zullen er wegen- en rioleringswerken uitgevoerd worden in de Veldstraat.
Om de uitvoering van de infrastructuurwerken mogelijk te maken, is het noodzakelijk om bijkomende gronden te verwerven. Bijgevolg werd er door de ontwerper, het studiebureau Jonckheere uit Brugge, een rooilijnplan opgemaakt.
De rooilijn werd voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in de zitting van 25 juni 2024.
Het ontwerp van rooilijnplan werd onderworpen aan een openbaar onderzoek en volgende instanties werden geïnformeerd : de betrokken eigenaars, de maatschappij voor openbaar vervoer (De Lijn), de deputatie van de provincie West-Vlaanderen en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.
Het openbaar onderzoek werd gehouden in de periode van 7 oktober 2024 tot en met 7 november 2024.
Er werd één bezwaar d.d. 06.11.2024 ingediend. Dit bezwaarschrift handelt inhoudelijk niet over de rooilijn maar over de vergoeding die voorgesteld werd in het kader van de verwerving van een strook grond en is bijgevolg onontvankelijk.
Overeenkomstig art. 17§5 van het decreet houdende de Gemeentewegen van 3 mei 2019, stelt de gemeenteraad binnen de 60 dagen na het einde van het openbaar onderzoek het gemeentelijk rooilijnplan vast.
Rooilijnplan Veldstraat
Bezwaarschrift d.d. 06.11.2024
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het decreet houdende de Gemeentewegen van 3 mei 2019, inzonderheid artikel 17.
Art. 1.
De gemeenteraad beslist om dit agendapunt te verdagen naar een volgende zitting.
De ontwerpakte voor de aankoop van een perceel grond, gelegen Veldstraat Koekelare (inneming nr. 1), met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed wordt afgebeeld als inneming nr. 1.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 479 m² grond, gelegen nabij 'Pottebezem' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 681/A.
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van 479 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'pottebezem', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 681/A met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 6.685,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van een perceel grond (inneming nr. 20) en voor de vestiging van een erfdienstbaarheid (innemingen 10, 14 en 20) , gelegen Veldstraat Koekelare , met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
Voor het aansluiten van een achterliggende woning op de nieuwe riolering in de Veldstraat, moet er een drukriolering aangelegd worden. Deze drukriolering dient aangelegd te worden op private percelen. Hiertoe is het noodzakelijk om een erfdienstbaarheid te vestigen op de percelen waarop de drukriolering aangelegd wordt.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed en de erfdienstbaarheden worden afgebeeld als innemingen nr. 10, 14 en 20.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 219 m² grond, gelegen nabij 'Veldstraat' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 1108/A (inneming 20) en de vestiging van een erfdienstbaarheid op de percelen gelegen nabij 'Veldstraat' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 1108/A (75 m², inneming 20), nabij 'De Pottebezem' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 670 (63 m², inneming 14) en Veldstraat 158 en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 664/E (35 m², inneming 10).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor
- de aankoop van 219 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'Veldstraat', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 1108/A
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 75 m² op het perceel gelegen nabij 'Veldstraat' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 1108/A
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 63 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij 'De Pottebezem' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 670
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 35 m² en werkzone op het perceel gelegen Veldstraat 158 en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 664/E
met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 3.573,48 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van percelen grond (innemingen nr. 11, 13 en 15) en voor de vestiging van een erfdienstbaarheid (inneming nr. 13), gelegen Veldstraat Koekelare , met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
Voor het aansluiten van een achterliggende woning op de nieuwe riolering in de Veldstraat, moet er een drukriolering aangelegd worden. Deze drukriolering dient aangelegd te worden op private percelen. Hiertoe is het noodzakelijk om een erfdienstbaarheid te vestigen op de percelen waarop de drukriolering aangelegd wordt.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed en de erfdienstbaarheden worden afgebeeld als innemingen nr. 11, 13 en 15.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 281 m² grond, gelegen nabij 'De Pottebezem' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 674 (inneming 11), van 540 m² grond, gelegen nabij 'De Pottebezem' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 671 (inneming 13) en van 558 m² grond, gelegen nabij 'De Pottebezem' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 669/C (inneming 15) en de vestiging van een erfdienstbaarheid op het perceel gelegen nabij 'De Pottebezem' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 671 (612 m², inneming 13).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor
- de aankoop van 281 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'De Pottebezem', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 674
- de aankoop van 540 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'De Pottebezem', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 671
- de aankoop van 558 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'De Pottebezem', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 669/C
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 612 m² op het perceel gelegen nabij 'De Pottebezem' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 671
met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 22.501,52 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van een perceel grond, gelegen Veldstraat Koekelare (inneming nr. 12), met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Gezien alle gronden waarop er door Fluvius rioleringen worden aangelegd, moeten behoren tot het openbaar domein, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed wordt afgebeeld als inneming nr. 12.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 138 m² grond, gelegen nabij 'Veldstraat' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/V.
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van 138 m² grond en tijdelijke werkzone, gelegen nabij 'Veldstraat', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/V met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 1.560,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van een perceel grond, gelegen Veldstraat Koekelare (inneming nr. 17), met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed wordt afgebeeld als inneming nr. 17.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 368 m² grond, gelegen nabij 'Veldstraat' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/T.
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van 368 m² grond, tijdelijke werkzone en opstallen, gelegen nabij 'Veldstraat', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/T met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 6.763,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van percelen grond, gelegen Veldstraat Koekelare (innemingen nr. 18 en 19), met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
Gezien alle gronden waarop er door Fluvius rioleringen worden aangelegd, moeten behoren tot het openbaar domein, is het noodzakelijk om perceelsdelen aan te kopen.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de goederen wordt afgebeeld als innemingen nr. 18 en 19.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van
- 403 m² grond, gelegen nabij 'Veldstraat' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/S (inneming 18)
- 188 m² grond, gelegen nabij 'Veldstraat' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/W (inneming 19)
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van
- 403 m² grond en tijdelijke werkzone, gelegen nabij 'Veldstraat', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/S
- 188 m² grond en tijdelijke werkzone, gelegen nabij 'Veldstraat', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 530/W
met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 5.665,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de vestiging van een erfdienstbaarheid (innemingen 21 en 23) , gelegen Veldstraat Koekelare , met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Voor het aansluiten van een achterliggende woning op de nieuwe riolering in de Veldstraat, moet er een drukriolering aangelegd worden. Deze drukriolering dient aangelegd te worden op enkele private percelen. Hiertoe is het noodzakelijk om een erfdienstbaarheid te vestigen op de percelen waarop de drukriolering aangelegd wordt.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de erfdienstbaarheden worden afgebeeld als innemingen nr. 21 en 23.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de vestiging van een erfdienstbaarheid op de percelen kadastraal gekend als 'hoeve, Veldstraat 97', Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 392/V (280 m², inneming 21) en als 'weg', Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 390/C (126 m², inneming 23).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 280 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij Veldstraat 97 en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 392/V
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 126 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij 'Pottebezem' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 390/C
met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 32,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de aankoop van een perceel grond (inneming nr. 27) en voor de vestiging van een erfdienstbaarheid (innemingen 24, 26, 27 en 28) , gelegen Veldstraat Koekelare , met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Om bredere afwateringsgrachten aan te leggen, is het noodzakelijk om stroken grond aan te kopen.
Voor het aansluiten van een achterliggende woning op de nieuwe riolering in de Veldstraat, moet er een drukriolering aangelegd worden. Deze drukriolering dient aangelegd te worden op enkele private percelen. Hiertoe is het noodzakelijk om een erfdienstbaarheid te vestigen op de percelen waarop de drukriolering aangelegd wordt.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed en de erfdienstbaarheden worden afgebeeld als innemingen nr. 24, 26, 27 en 28.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 161 m² grond, gelegen nabij 'Belhutte' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 393 (inneming 27) en de vestiging van een erfdienstbaarheid op de percelen gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 388 (100 m², inneming 24), Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 387 (36 m², inneming 26), Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 393 (20 m², inneming 27) en Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 390/D (15 m², inneming 28).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor
- de aankoop van 161 m² grond, werkzone en opstallen, gelegen nabij 'Belhutte', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 393
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 100 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 388
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 36 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 387
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 20 m² op het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 393
- de vestiging van een erfdienstbaarheid van 15 m² en werkzoneop het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 390/D
met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 5.000,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de vestiging van een erfdienstbaarheid (inneming 25) , gelegen Veldstraat Koekelare, met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
Fluvius wenst, in het kader van het Aquafinproject 23582 'Collector Veldstraat', een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in Veldstraat tussen het Lekevaartje en de Litterveldstraat.
Op 9 september 2024 heeft de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en Fluvius goedgekeurd voor dit project.
Voor het aansluiten van een achterliggende woning op de nieuwe riolering in de Veldstraat, moet er een drukriolering aangelegd worden. Deze drukriolering dient aangelegd te worden op enkele private percelen. Hiertoe is het noodzakelijk om een erfdienstbaarheid te vestigen op de percelen waarop de drukriolering aangelegd wordt.
De grondverwerving in het gedeelte van het project dat door Fluvius uitgevoerd wordt, is ten laste van het gemeentebestuur.
Het studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de erfdienstbaarheden worden afgebeeld als inneming nr. 25.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de vestiging van een erfdienstbaarheid op het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 385 (5 m², inneming 25).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de vestiging van een erfdienstbaarheid van 5 m² en werkzone op het perceel gelegen nabij 'Belhutte' en kadastraal gekend als Koekelare, 1e Afdeling, Sectie D, nummer 385 met het oog op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goegekeurd voor 40,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de minnelijke verwerving van percelen grond (lot 1, lot 2, lot 3 en lot 4), gelegen Werkenstraat Bovekerke, met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
De verbinding tussen Bovekerke en Werken is opgenomen op het Bovengemeentelijk Functioneel Fietsroutenetwerk.
De Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen investeren via het Fietsfonds in de aanleg van fietsvoorzieningen langs gemeentewegen gelegen op het functioneel fietsroutenetwerk.
Het Vademecum Fietsvoorzieningen is voor de Vlaamse overheid het uitgangspunt voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Het fietspad wordt ontworpen conform de eisen van het Vademecum.
De gemeenteraad keurde op 28 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de provincie West-Vlaanderen, de gemeente Kortemark en de gemeente Koekelare voor de aanleg van een fietspad langs de Werkenstraat in Koekelare en de Bovekerkestraat in Kortemark.
Voor de realisatie van het fietspad conform het Vademecum Fietsvoorzieningen, is het noodzakelijk om een strook grond aan te kopen.
De grondverwervingen voor de realisatie van dit project, zijn ten laste van de gemeentebesturen.
Landmeter Rudy Depoorter uit Houthulst heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de goederen worden afgebeeld als lot 1, lot 2, lot 3 en lot 4.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 448 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 648F (lot 1), van 755 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 735A (lot 2), van 803 m² grond, gelegen Werkenstraat 12 en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 734A (lot 3) en van 1164 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 374C (lot 4).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van
- 448 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 648F
- 755 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 735A
- 803 m² grond, gelegen Werkenstraat 12, te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 734A
- 1164 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 374C
met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid, wordt goedgekeurd voor 51.000,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid.
De ontwerpakte voor de minnelijke verwerving van percelen grond (lot 5, lot 10, lot 11, lot 12 en lot 13), gelegen Werkenstraat Bovekerke, met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
De verbinding tussen Bovekerke en Werken is opgenomen op het Bovengemeentelijk Functioneel Fietsroutenetwerk.
De Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen investeren via het Fietsfonds in de aanleg van fietsvoorzieningen langs gemeentewegen gelegen op het functioneel fietsroutenetwerk.
Het Vademecum Fietsvoorzieningen is voor de Vlaamse overheid het uitgangspunt voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Het fietspad wordt ontworpen conform de eisen van het Vademecum.
De gemeenteraad keurde op 28 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de provincie West-Vlaanderen, de gemeente Kortemark en de gemeente Koekelare voor de aanleg van een fietspad langs de Werkenstraat in Koekelare en de Bovekerkestraat in Kortemark.
Voor de realisatie van het fietspad conform het Vademecum Fietsvoorzieningen, is het noodzakelijk om een strook grond aan te kopen.
De grondverwervingen voor de realisatie van dit project, zijn ten laste van de gemeentebesturen.
Landmeter Rudy Depoorter uit Houthulst heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de goederen worden afgebeeld als lot 5, lot 10, lot 11, lot 12 en lot 13.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 370 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459G (lot 5), van 377 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 455E (lot 10), van 265 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 453C (lot 11), van 206 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 451D (lot 12) en van 689 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 450E (lot 13).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van
- 370 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459G
- 377 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 455E
- 265 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 453C
- 206 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 451D
- 689 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 450E
met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid, wordt goedgekeurd voor 30.000,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid.
De ontwerpakte voor de minnelijke verwerving van percelen grond (lot 6 en lot 7), gelegen Werkenstraat Bovekerke, met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
De verbinding tussen Bovekerke en Werken is opgenomen op het Bovengemeentelijk Functioneel Fietsroutenetwerk.
De Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen investeren via het Fietsfonds in de aanleg van fietsvoorzieningen langs gemeentewegen gelegen op het functioneel fietsroutenetwerk.
Het Vademecum Fietsvoorzieningen is voor de Vlaamse overheid het uitgangspunt voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Het fietspad wordt ontworpen conform de eisen van het Vademecum.
De gemeenteraad keurde op 28 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de provincie West-Vlaanderen, de gemeente Kortemark en de gemeente Koekelare voor de aanleg van een fietspad langs de Werkenstraat in Koekelare en de Bovekerkestraat in Kortemark.
Voor de realisatie van het fietspad conform het Vademecum Fietsvoorzieningen, is het noodzakelijk om een strook grond aan te kopen.
De grondverwervingen voor de realisatie van dit project, zijn ten laste van de gemeentebesturen.
Landmeter Rudy Depoorter uit Houthulst heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop de goederen worden afgebeeld als lot 6 en lot 7.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 2 m² grond, gelegen nabij 'Zuidhoek' en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459H (lot 6) en van 7 m² grond, gelegen Werkenstraat 10 en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459F (lot 7).
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van
- 2 m² grond en opstallen, gelegen nabij 'Zuidhoek', te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459H
- 7 m² grond en opstallen, gelegen nabij Werkenstraat 10, te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 459F
met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goedgekeurd voor 3.000,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid.
De ontwerpakte voor de minnelijke verwerving van een perceel grond (lot 8), gelegen Werkenstraat Bovekerke, met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
De verbinding tussen Bovekerke en Werken is opgenomen op het Bovengemeentelijk Functioneel Fietsroutenetwerk.
De Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen investeren via het Fietsfonds in de aanleg van fietsvoorzieningen langs gemeentewegen gelegen op het functioneel fietsroutenetwerk.
Het Vademecum Fietsvoorzieningen is voor de Vlaamse overheid het uitgangspunt voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Het fietspad wordt ontworpen conform de eisen van het Vademecum.
De gemeenteraad keurde op 28 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de provincie West-Vlaanderen, de gemeente Kortemark en de gemeente Koekelare voor de aanleg van een fietspad langs de Werkenstraat in Koekelare en de Bovekerkestraat in Kortemark.
Voor de realisatie van het fietspad conform het Vademecum Fietsvoorzieningen, is het noodzakelijk om een strook grond aan te kopen.
De grondverwervingen voor de realisatie van dit project, zijn ten laste van de gemeentebesturen.
Landmeter Rudy Depoorter uit Houthulst heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed wordt afgebeeld als lot 8.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 19 m² grond, gelegen Werkenstraat 8A en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 460G.
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van 19 m² grond en opstallen, gelegen Werkenstraat 8A, te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 460G met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, wordt goedgekeurd voor 9.350,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid.
De ontwerpakte voor de minnelijke verwerving van een perceel grond (lot 9), gelegen Werkenstraat Bovekerke, met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.
De verbinding tussen Bovekerke en Werken is opgenomen op het Bovengemeentelijk Functioneel Fietsroutenetwerk.
De Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen investeren via het Fietsfonds in de aanleg van fietsvoorzieningen langs gemeentewegen gelegen op het functioneel fietsroutenetwerk.
Het Vademecum Fietsvoorzieningen is voor de Vlaamse overheid het uitgangspunt voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Het fietspad wordt ontworpen conform de eisen van het Vademecum.
De gemeenteraad keurde op 28 juni 2021 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de provincie West-Vlaanderen, de gemeente Kortemark en de gemeente Koekelare voor de aanleg van een fietspad langs de Werkenstraat in Koekelare en de Bovekerkestraat in Kortemark.
Voor de realisatie van het fietspad conform het Vademecum Fietsvoorzieningen, is het noodzakelijk om een strook grond aan te kopen.
De grondverwervingen voor de realisatie van dit project, zijn ten laste van de gemeentebesturen.
Landmeter Rudy Depoorter uit Houthulst heeft een verwervingsplan opgemaakt, waarop het goed wordt afgebeeld als lot 9.
Er wordt beroep gedaan op de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) voor het opmaken en het verlijden van de akte.
De dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid (Afdeling Juridische Dienstverlening) heeft de akte opgemaakt voor de aankoop van 32 m² grond, gelegen Werkenstraat 4 en te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 458G.
De ontwerpakte.
Het grondverwervingsplan.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991 zoals gewijzigd tot op heden.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
Het decreet over het lokaal bestuur.
Het Burgerlijk Wetboek, artikelen 1582 t.e.m. 1701.
De nodige kredieten voor de grondverwerving werden voorzien op het investeringsbudget van de meerjarenplanning 2020-2025.
Art. 1.
De akte opgemaakt voor de aankoop van 32 m² grond en opstallen, gelegen Werkenstraat 4, te nemen uit het perceel kadastraal gekend als Koekelare, 2e Afdeling, Sectie B, nummer 458G met het oog op de aanleg van een vrijliggend fietspad, opgemaakt door de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid, wordt goedgekeurd voor 20.000,00 euro.
Art. 2.
De Vlaams commissaris bij de Afdeling Vastgoedtransacties wordt gemachtigd om de gemeente te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de akte.
Art. 3.
De Hypotheekbewaarder wordt ontslagen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van onderhavige akte.
Art. 4.
Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Dienst Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid.
Het algemeen verkeersreglement dient aangepast te worden voor:
Dit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring.
Aan de overzijde van de uitrit van huisnummer 28 in de Hovaerestraat te Koekelare, staan voertuigen geparkeerd waardoor de bewoner niet of onvoldoende kan uitrijden.
Er wordt voorgesteld om gele belijning aan te brengen aan de overzijde ter hoogte van huisnummer 28 overeenkomstig het advies van de politie in bijlage opgenomen.
Advies van de lokale politie.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, BS 12.09.1991.
Het bestuursdecreet van 07 december 2018, B.S. 11.01.2019, inzonderheid titel II.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer gecoördineerd bij het koninklijk besluit van 16 maart 1968 en latere wijzigingen.
Het koninklijk besluit van 1 december 1975 en latere wijzigingen houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, inzonderheid op titel III.
Het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 en latere wijzigingen waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, BS 24.12.2018.
Het algemeen verkeersreglement van de gemeente Koekelare, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 juni 2007 en de minister van Mobiliteit bij besluit dd 25.06.2007 en latere wijzigingen.
Art. 1.
Volgend artikel dient te worden aangevuld:
4.3 Parkeerverbod ingevolge wegmarkering:
4.3.12. Hovaerestraat: ter hoogte van de overzijde van huisnummer 28
De voorzitter sluit de zitting op 16/12/2024 om 19:34.
Aldus beslist in de zitting, de datum als voormeld.
Namens de gemeenteraad.
Namens Gemeenteraad,
Lode Claeys
Algemeen directeur
Kelly Tanghe
Raadslid-voorzitter